حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنج شنبه, ۳۰ شهریور , ۱۴۰۲ Thursday, 21 September , 2023 ساعت تعداد کل نوشته ها : 78 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 8×
اسرار شاهراه ها -اسرار سور قرآن کریم (۲)
۰۱ مهر ۱۴۰۰ - ۸:۰۸
شناسه : 574
بازدید 221
5

سرّ شاهراه چهلم / سوره‌ی «مؤمن»{۸۵آیه} رسول خدا(ص)، فرمودند: هر کس آن را بخواند، ارواح پیامبران و مؤمنان بر او صلوات می‌فرستند و برای او استغفار کنند و هر کس در سه روز یکبار این سوره را بخواند، گناهان گذشته و آینده او را ببخشند و کلمه تقوی را ملازم او کنند و آخرت او […]

ارسال توسط :
پ
پ

سرّ شاهراه چهلم / سوره‌ی «مؤمن»{۸۵آیه}

رسول خدا(ص)، فرمودند: هر کس آن را بخواند، ارواح پیامبران و مؤمنان بر او صلوات می‌فرستند و برای او استغفار کنند و هر کس در سه روز یکبار این سوره را بخواند، گناهان گذشته و آینده او را ببخشند و کلمه تقوی را ملازم او کنند و آخرت او را بهتر از دنیای او نمایند و هر کس شب آن را بنویسد و در دکان خود گذارد، مشتری متاع او زیاد شود و اگر در باغ خود نهد میوه‌ی آن بسیار گردد و اگر مجروح دمل‌دار بر خود بندد، شفا می‌یابد. حامیم‌ها زیور قرآنند، حوامیم هفت درب دوزخ به نام‌های (جهنم / حطمه / لظی سعید / سفر / هاویه / جحیم می‌باشد و هر کس این سوره را بخواند، نگذارد به دوزخ ببرند از این هفت درب).

سرّ شاهراه چهل و یکم / سوره‌ی فصلت (حم سجده){۵۴آیه}

حضرت امام صادق(ع)، فرمودند: هر کس این سوره را بخواند در روز قیامت دارای نوری باشد که تابش آن تا جایی که دیده شود، خواهد بود و نیز شادمان و خوشحال باشد و زندگی کند در این جهان زیستن پسندیده که هر کس آرزوی آن را داشته باشد. هر کس حم سجده را هر شب بخواند، برایش روز قیامت به قدر کشش چشمش نور و سرور گردد و در دنیا پسندیده و غبطه زندگی کند، یعنی مردم به او رشک برند و از خدای تمنای مقام او را کنند و هر کس این سوره را با آب باران بشوید و سرمه را با آب باران بساید و به چشم کشد از درد چشم و سفیدی آن و جمیع دردهای چشم شفا یابد. رسول‌الله(ص) می‌فرماید: هر کس یکبار حم سجده را قرائت کند به هر حرفی از آن ده حسنه در نامه‌ی او ثبت کنند.

سرّ شاهراه چهل و دوم / سوره‌ی شوری (حمعسق){۵۳آیه}

حضرت امام صادق(ع)، فرمود هر کس این سوره را قرائت کند، حق تعالی روز قیامت روی او را چون ماه شب چهارده گرداند و او را نزد خود بدارد و به او خطاب کند، ای! بنده‌ی من در دنیا سوره‌ی حمعسق مداومت می‌نمودی و نمی‌دانستی که ثواب آن در چه مرتبه است و  اگر بر ثواب آن علم می‌داشتی هرگز از خواندن آن ملامت نمی‌یافتی و دائم به خواندن آن مواظبت می‌نمودی. پس به ملائکه امر نماید که او را بهشت ببرید و در بهترین امکنه آن او را جای دهید. پس فرشتگان او را به بهشت برند و در قصری که درها و ظاهر آن از باطن و باطن آن از ظاهر دیده شود و هزار حورالعین و هزار حواری و هزار ولدان مانند لؤلؤ درخشان نامزد او گردانند با سایر انواع کرامت و اصناف مکرمت و هر کس آن را بشوید و بخورد، کم تشنه گردد و اگر زیر سر نهد و بخوابد خواب‌های خوب ببیند.

سرّ شاهراه چهل و سوم / سوره‌ی «زخرف»{۸۹آیه}

حضرت امام باقر(ع)، فرموده است: هر کس سوره‌ی زخرف را بسیار قرائت نماید، جسد او در قبر از حشرات و گزندگان زمین و از فشار قبر ایمن گردد تا آن هنگام که در پیشگاه حق جل و علا بایستد و در موقف قیامت حاضر شود، آنگاه آن سوره (زخرف) بیاید به فرمان الهی وارد بهشتش گرداند. پیغمبر(ص)، فرمودند: هر کس سوره‌ی زخرف را بخواند از جمله‌ی کسانی خواهد بود که روز قیامت به آنان گفته می‌شود، ای بندگان من امروز نترسید و اندوهی به خود راه ندهید و بدون آن که حساب کرده شوید، وارد بهشت گردید. هر که این سوره را با خود دارد از هر آفت و شّری ایمن باشد و هرکه هنگام خواب این سوره را زیر سر نهد، خواب‌های خوب و خوش ببیند. هر که آیه‌ی زیر یا کل سوره‌ی زخرف را بنویسد و با آب باران بشوید و بخورد زن بد زبان بدهد انشاءالله به اذن الله خوش زبان گردد. (یا عباد لا خوف علیکم الیوم و لا انتم تحزنون… ادخلواالجنه انتم و ازواجکم تحبرون)(آیات۶۸تاآخر۷۰).

سرّ شاهراه چهل و چهارم / سوره‌ی «دخان»{۵۹آیه}

حضرت امام محمدباقر(ع)، فرمودند کسی که سوره‌ی دخان را در نمازهای روزانه واجب و نافله‌های خود بخواند خداوند وی را روز قیامت در زمره‌ی بهشتیان برانگیزد و در سایه‌ی عرش خود پناه دهد و حسابش را آسان گیرد. و نامه‌ی عملش را بدست راستش دهد و در شب جمعه که سوره‌ی دخان را قرائت نماید، به هر حرفی از این سوره ثواب آزاد کردن صد بنده به او ببخشد و هفتاد هزار ملک برایش آمرزش خواهند، و خداوند او را بیامرزد و هر که در روز جمعه و در شب جمعه بخواند، در بهشت خانه‌ای برای او بنا کنند و هر کس همراه خود کند در انظار با هیبت باشد و هر که آن را بشوید و بخورد از شر سخن‌چین در امان باشد. نقل است از حضرت امام جعفر صادق(ع)، که جهت مهمات و مشکلات هفتاد بار (حم دخان) را کفایت شود و هر کس با خود دارد از شر دیو و پری در امان بوده و مردم او را دوست دارند.

سرّ شاهراه چهل و پنجم / سوره‌ی جاثیه (الشرایعه){۳۷آیه}

حضرت امام جعفر صادق(ع)، فرمود: هر کس سوره‌ی جاثیه را قرائت نماید ثوابش آن است که هرگز آتش دوزخ را نبیند و نعره و خروش آن را نشنود و او با پیغمبر(ص) باشد. رسول‌الله(ص)، فرمود: هر کس سوره‌ی حم جاثیه را قرائت کند پروردگار در روز قیامت و حساب عورت او را خواهد پوشانید و ترس او را فرو می‌نشاند و هر کس این سوره را مکتوب نماید و با خود همراه دارد، از هرچه ترسناک باشد، ایمن گردد و نیز اگر این سوره را بنویسد و زیر سر نهد از شراجنه محفوظ ماند.

سرّ شاهراه چهل و ششم / سوره‌ی «احقاف»{۳۵آیه}

حضرت امام جعفر صادق(ع)، فرمودند: هر کس در هر شب یا هفته یکبار سوره‌ی احقاف را قرائت نماید، خداوند  او را در این جهان دچار فزع و دلهرگی و ترس نکند و از ترس و بیم روز رستاخیز در پناه باشد انشاءالله. رسول الله(ص)، فرمودند: هرکس این سوره را بخواند به تعداد هر دانه شنی که در دنیا وجود دارد، ده حسنه به او پاداش خواهند داد که از او ده گناه و سیئه محو شود و ده درجه به او خواهند داد و هر کس این سوره را بنویسد و با آب باران یا زمزم بشوید و بخورد، نزد خلایق محبوب شود و قوه‌ی حافظه‌اش قوی گردد و همچنین جهت خلاص شدن از هلاکت و مهلکه قرائت سه مرتبه‌ی این سوره بسیار مجرب است.

سرّ شاهراه چهل و هفتم / سوره‌ی «محمد»{۳۸آیه}

حضرت امام صادق(ع)، فرمودند: این سوره را هر کس قرائت نماید در دین خود هرگز شک نکند و از شرک و کفر محفوظ باشد و بعد از فوت، خدای تعالی هزار فرشته را به قبر او فرستد، تا بر او نماز گذارند و ثواب آنرا را به او می‌دهند و در هنگام حشر تشییع  او کنند تا او را نزد خدا به موقف من حاضر سازند؛ نیز از آن حضرت روایت گردیده، هر کس می‌خواهد حال و مال اعدای ما را بداند باید سوره‌ی محمد را بخواند، زیرا آن آیه در شأن ما و آیتی درباره‌ی اعدای ما می‌باشد و خداوند از نهرهای بهشت به آن شخص أبی عطا فرماید که هر کس در جنگ آن را همراه خود نماید بر دشمن پیروز گردد و کسی که بخورد ترس او برود و کسی که در دریا بخواند از غرق شدن ایمن باشد.

سرّ شاهراه چهل و هشتم / سوره‌ی «فتح»{۲۹آیه}

از عبدالله بن مسعود، روایت است که چون رسول خدا(ص)، از حدیبیه برگشت، از دور دیدیم ناقه‌ی آن حضرت سنگین شد و از رفتن باز ماند. چون نزد آن حضرت آمدیم، اثر فرح و سرور بر جبین مبین او دیدیم، سبب را پرسیدیم فرمودند: فی الحال سوره‌ای به من نازل شد که از همه‌ی دنیا برتر است. قتاده از انس روایت کرد، ما چون به سبب منع کفار از دخول در حرم بازماندیم، بسیار غمگین شدیم، چون حق تعالی این سوره را نازل نمود پیغمبر(ص) فرمود: سوره‌ای به من نازل گشته که نزد من عزیزتر و ارزشمندتر از هرچه در دنیا است می‌باشد. حضرت امام جعفر صادق(ع)، فرمود: اموال و زنان و بردگان خود را با خواندن سوره‌ی فتح حفظ نمایید و بیمه کنید زیرا هرگاه سوره‌ی فتح تلاوت زیاد شود، در روز قیامت منادی از جانب خداوند ندا دهد، به قسمتی که همه‌ی مردم بشنوند و گوید: تو از بندگان خاصه‌ی من باشی، وی را به بندگان شایسته‌ی من ملحق سازید و او را در بهشت جاوید وارد کنید و از شربت گوارا و سربسته سیراب نمایید که به کافور بهشتی ممزوج است. رسول خدا(ص)، فرمودند: هر کس سوره‌ی فتح را بخواند، همانند کسی است که در فتح مکه با من شرکت داشته است. سوره‌ی فتح را اگر از ابتدای آیه‌ی ۱ تا آخر۷ ((انا فتحنا تا عزیزاً حکیما)) با زعفران بر لباس دختر بنویسند او شوهر خواهد کرد.

سرّ شاهراه چهل و نهم / سوره‌ی «حجرات»{۱۸آیه}

پیغمبر(ص) فرمودند: هر کس سوره‌ی حجرات را قرائت نماید، خداوند به تعداد هر نفر که او را اطاعت کرده یا نافرمانی کند، ده حسنه به او خواهد داد و هر کس دچار بیماری صرع باشد اگر سوره‌ی حجرات را بنویسد و با خود همراه کند شیاطین لعین از آنجا بگریزند. حضرت امام جعفر صادق(ع) فرمودند: هر کس سوره‌ی حجرات را در هر شب و هر روز بخواند از یاران رسول‌الله(ص) می‌باشد.

سرّ شاهراه پنجاهم / سوره‌ی «ق» (باسقات){۴۵آیه}

ابو حمزه ثمالی از حضرت امام جعفر صادق(ع) روایت کرده: که هر کس در فرائض و نوافل خود قرائت سوره ق را ادامه دهد، خداوند رزق و روزی او را وسعت دهد و در روز حساب پرونده‌ی او را بدست راستش خواهد داد و حساب او را آسان گیرد. روزی سه مرتبه رو به قبله خواندن سوره‌ی (ق)، رزق و روزی را وسعت می‌بخشد، هر که این سوره را قرائت نماید، جان دادن بر او سهل گردد و اگر با آب باران بشوید و بیاشامد، هر دردی که در شکم یا دهن یا ترسی داشته باشد برطرف می‌شود و اگر دهان طفل را با آن آب شویند دندان‌هایش آسان در آید. برای دولت و گشایش امور ۳۵ مرتبه آیه‌ی زیر را قرائت نمایید: انتهای آیه۷۳ تا آخر ۷۴سوره آل عمران ((قل ان افضل بید الله یؤتیه من یشاء…تا …و الله ذوالفضل العظیم)). برای وسعت رزق و روزی و صاحب جاه و جلال ذکر ((یا الله المحمود فی کل فعاله)) را پانزده مرتبه در روز بخوانید.((و ان الفضل بید الله یوتیه من یشاء والله ذوالفضل العظیم)(سوره حدید انتهای آیه ۲۹)

سرّ شاهراه پنجاه و یکم / سوره‌ی «والذاریات»{۶۰آیه}

حضرت امام صادق(ع)، فرمودند: هر کس در روز یا شب این سوره را قرائت نماید، خداوند زندگی او را اصلاح نماید و روزی او را فراخ دهد و در قبر او نوری قرار دهد که تا روز قیامت بدرخشد و هر کس آن را بنویسد و بر زنی که دشوار زاید ببندد، به آسانی زاید. پیغمبر(ص) فرمودند: هر کس سوره‌ی ذاریات را بخواند به تعداد هر بادی که در جهان می‌وزد ده حسنه به او خواهد رسید و هر کس که هر روز ذاریات و انشراح را قرائت نماید، امورش به خیر و وسعت بگذرد و وسعت روزی او و اهل و عیالش به هم رسد.

سرّ شاهراه پنجاه و دوم / سوره‌ی «طور»{۴۹آیه}

حضرت امام صادق(ع)، فرمودند: هر کس سوره‌ی طور را قرائت کند خداوند برای او خیر دنیا و آخرت را جمع کند و هر کس در سفر بخواند از آفات سالم بماند و اگر زندانی آن را بسیار بخواند از زندان رها شود. پیغمبر(ص)، فرمودند: هر کسی سوره‌ی طور را بخواند، بر خداوند لازم است که او را از عذاب خود امان بخشد و در بهشت خود او را نعمت دهد. از جبیربن مطعم روایت شده که می‌گوید: همانا شنیدم از پیامبر(ص)، که سوره‌ی طور را در هنگام غروب قرائت می‌فرمودند.

سرّ شاهراه پنجاه و سوم / سوره‌ی «والنجم»{۶۲آیه}

امام صادق(ع)، فرمودند: هر کس مداومت کند به خواندن سوره‌ی نجم در هر روز یا هر شب، در میان مردمان آبرومند زیست کند و گناهانش آمرزیده شود و در بین مردم عزیز گردد. جهت برآمدن حاجات ۲۱ مرتبه قرائت کند و هر کس آن را بخواند، بی‌شمار حسنه یابد و هر کس روز یا شب بخواند زندگانی پسندیده یابد و اگر این آیه را بر طفل ببندند گریه نکند.آیه۵۹ تاآخر ۶۱(( افمن هذاالحدیث تعجبون و تضحکون و لابتکون و انتم سامدون)). پیغمبر(ص) فرمودند: هر کس سوره‌ی نجم را بخواند به تعداد تمام کسانی که به من ایمان آورده و حضرت را منکر شده‌اند ده حسنه پاداش خواهد رسید.

سرّ شاهراه پنجاه و چهارم / سوره‌ی «قمر» (اقتربت الساعه){۵۵آیه}

امام صادق(ع)، فرمودند: هر کس این سوره را قرائت نماید، خداوند او را از قبرش برانگیزد، سوار بر ناقه‌ای از ناقه‌های بهشت. و هر کس آن را یک روز در میان بخواند، در قیامت رویش مثل ماه شب چهارده باشد و هر که روز جمعه وقت نماز ظهر آن را بنویسد و زیر عمامه نهد، نزد مردم عزیز و محبوب گردد. و کسی که سوره‌ی اقتربت الساعه را بخواند خداوند او را در قیامت از قبر برخیزاند و در حالی که به یکی از شتران بهشتی سوار است به محشر وارد شود.

سرّ شاهراه پنجاه و پنجم / سوره‌ی «الرحمن»{۷۸آیه}

داود ابوبصیر از امام صادق(ع)، روایت کرده که فرمودند: قرائت سوره‌ی الرحمن را ترک نکنید زیرا این سوره در دل منافقین قرار نمی‌گیرد و در روز قیامت نزد پروردگار، به صورت پسری خوشرو آید و در جایی بایستد که به خداوند متعال نزدیک‌ترین جای است و هیچ کس را آن رتبه نباشد که به آن مقام رسد. پس حق تعالی روی ایشان را سفید و نورانی سازد و به ایشان گوید: هر که را دوست دارید شفاعت کنید. پس ایشان هر که را خواهد شفاعت کنند و کسی شفیع او نباشد، مگر آن که حق تعالی به او فرماید: برو در بهشت من ساکن شود که هر چه آرزوی نفس تو باشد، در آن جا موجود و مهیا است. واجب است که سوره‌ی الرحمن را در هر روز جمعه قرائت کنند و هر گاه به آیه‌ی فبای آلاء ربکما تکذبان رسند بگویند لا بشی من آلائک رب اکذب و از آن حضرت روایت شده هر که در شب جمعه این سوره را به طور مذکور بخواند، حق تعالی دو فرشته بر او بگمارد که او را تا به صبح حفظ و نگهبانی کند و اگر در صبح بخواند دو ملک بر او بگمارد که تا شب حافظ و نگهبان او باشند. در اصول کافی آمده که پیغمبر(ص) سوره‌ی الرحمن را برای مردم قرائت نمود آنها ساکت ماندند و چیزی نگفتند. پیغمبر به آنان فرمود: جنیان از شما در جواب بهترند چون برای آنان خواندم، آنها فبای الا ربکما تکذبان، و لا بشی من آلاء رب اکذب گفتند. حضرت امام جعفر صادق(ع)، فرمودند: هر کس سوره‌ی الرحمن را بخواند و بعد از آیه‌ی فبای آلاء ربکما تکذبان بگوید من آلای رب اکذب اگر شب یا روز بمیرد شهید مرده و هر کس آن را بخواند شکر نعمت‌های خدا را کرده و خدا به ضعف او رحم می‌کند. هر چیزی را عروسی است و عروس قرآن الرحمن است و هر که آن را بشوید و آن را بنوشد از درد دل و کبد سالم بماند و اگر بر مصروع یا کسی که گرفتار درد چشم  است بندند درد او برطرف شود و اگر به دیوار خانه آویزند جانوران زمین از آن خانه بگریزند. حضرت موسی بن جعفر(ع)، از پیغمبر(ص)، روایت نموده که فرمودند: برای هر چیزی عروسی است و عروس قرآن سوره‌ی الرحمن است. به جهت قضای حاجت و علو درجات، این هفت سوره را در ایام هفته هر روز ۴ مرتبه بدون کم و زیاد قرائت نمایید، انشاءالله به جمیع آنها خواهید رسید. شنبه: سوره فتح/ یک شنبه: سوره‌ی یس/ دوشنبه: سوره‌ی واقعه/ سه شنبه: سوره‌ی الرحمن/ چهارشنبه: سوره‌ی قل اوحی/ پنج شنبه: سوره‌ی تبارک/ جمعه: سوره‌ی الم سجده.

سرّ شاهراه پنجاه و ششم / سوره‌ی «واقعه»{۹۶آیه}

حضرت امام صادق(ع)، می‌فرماید: هر کس در هر شب جمعه سوره‌ی واقعه را بخواند، خداوند وی را دوست بدارد و نیز دوستی او را در دل همه‌ی مردم اندازد و در طول عمرش در این دنیا بدبختی و تنگدستی و ناداری نبیند و آسیبی از آسیب‌های دنیا به او نرسد و از همراهان و یا طرفداران امیرالمؤمنین(ع) باشد. این سوره، خصوصیتی نسبت به امیرالمؤمنین(ع) دارد که دیگران با وی در آن شریک نیستند. هر کس می‌خواهد خبر خلق اولین و آخرین و خبر اهل بهشت و دوزخیان و خبر دنیای آخرت را بداند، سوره‌ی واقعه را بخواند. در خبر است که عثمان بن عفان روزی به عیادت عبدالله بن مسعود رفت در مرض موت. به او گفت از چه شکایت دارد؟ گفت: از گناهان خود. گفت: چه آرزو داری؟ گفت: رحمت پروردگار خود. گفت: اجازه بده تا طبیبی آورم تا تو را معالجه کند. گفت: رحمت پروردگار خود. گفت: عطائی می‌خواهی به تو دهم؟ جواب داد: وقتی محتاج بودم، منع می‌کردی و الان که از آن بی‌نیازم، عطا می‌کنی؟ گفت: به دختران تو عطایی بخشم. گفت: ایشان را به عطای تو نیازی نیست، زیرا سوره‌ی واقعه را به ایشان آموخته‌ام و ایشان بر قرائت آن مداومت می‌کنند. از رسول خدا(ص)، شنیدم، که هر کس در شب این سوره را بخواند هرگز فقیر نگردد. جهت وسعت رزق و معیشت هر شب سه مرتبه این سوره را قرائت نمائید. هر کس این سوره را بخواند، از غافلان او را ننویسند و اگر آن را به زنی در هنگام زایمان همراه نمایید به آسانی زایمان نماید.

سرّ شاهراه پنجاه و هفتم / سوره‌ی «حدید»{۲۹آیه}

حضرت امام باقر(ع)، فرمودند: هر کس سوره‌ی حدید را قرائت نماید پیش از آن که بخوابد؛ نمیرد تا آنکه قائم (عج)، ما را ببیند و چون از دنیا برود در جوار حضرت رسول(ص)، باشد. حسین بن علاء از ابی عبدالله(ع)، روایت کرده، هر کس در نماز فریضه سوره‌ی حدید و مجادله را مداومت کند، خدای تعالی هرگز او را عذاب نکند و هرگز در نفس و مال او بدی نرسد و بدن او از جمیع آفات دور باشد. هر که سوره‌ی حدید را بخواند از جمله کسانی باشد که به پیغمبران گرویده و هر که آن را با خود دارد، از حرارت آهن حفظ شود و اگر بر پیکان تیر یا مثل آن که به بدن رفته بخوانند، بدون درد از بدن بیرون آید و اگر آب آن را به ورم‌ها و قروح و جروح و بادهای سرخ مالند و آنها را با آن آب بشویند، شفا یابد به اذن خدا و اگر جلو خصم آن را بدارند آن خصم او را نبیند.

سرّ شاهراه پنجاه و هشتم / سوره‌ی مجادله (الظهار قد سمع){۲۲آیه}

ابی بن کعب از پیغمبر(ص)، روایت کرده، هر کس سوره‌ی مجادله را تلاوت کند، در نامه‌ی عملش او را عضو حزب خدا ثبت کنند و کسی بر او فائق نشود و با او نتواند مجادله کند و در چشم مردم معتبر و موقّر باشد. جهت غلبه بر دشمن سوره‌ی مجادله را سه مرتبه بر مشتی خاک بخواند و به طرف دشمن بپاشد، دشمنی مقهور گردد و اگر بر بیمار بخواند تسکین و آرامش یابد و اگر هر روز مداومت کند، از شر ذی شر محفوظ ماند و اگر در انبار غله گذارد از موذی ایمن باشد. رسول خدا(ص)، فرمود: کسی که بخواند وقت خواب سوره‌ای که ۳۰ آیه دارا باشد (ملک) نوشته شود برای قاری آن سی نیکی و حسنه و محو می‌شود از وی سی بدی و بلند کرده می‌شود از برای او سی درجه و می‌فرستد حق تعالی به سوی قاری آن فرشته‌ای از فرشتگان که گشاده می‌نماید بر وی بازوی خود را و نگه می‌دارد او را از هر چیز تا اینکه بیدار شود.

سرّ شاهراه پنجاه و نهم / سوره‌ی «حشر»{۲۴آیه}

حضرت امام صادق(ع)، فرمودند: کسی که به هنگام شب سوره‌ی الرحمن و حشر را بخواند، خداوند فرشته‌ای را به خانه‌ی او پاسدار و موکل گرداند تا با شمشیر کشیده‌اش او را تا صبح پاسبانی کند و پیغمبر(ص) فرمود: هر کس سوره‌ی حشر را تلاوت نماید از بهشت و دوزخ و عرش و کرسی و آسمان‌های هفت‌گانه و زمین‌های هفت‌گانه و هوا و بادها و پرندگان و درختان و کوه‌ها و خورشید و ماه و فرشتگان هیچ یک نماند جز اینکه بر او درود فرستند و برایش آمرزش طلبند و چنانچه در آن روز یا شب بمیرد، شهید از دنیا رفته است. پیامبر(ص)، فرمودند، اسم اعظم خداوند در شش آیه‌ی آخر سوره‌ی حشر است و نیز فرمودند: هر کس آیات آخر سوره‌ی حشر را در شب یا روز بخواند و در آن روز یا شب بمیرد، باری تعالی او را به بهشت برد. از حضرت امام جعفر صادق(ع)، روایت است که فرمود: هر کس سوره‌ی حشر را تلاوت نماید برای رفع سختی و برآورده شدن حوائج به مدت چهل روز روزی یک بار، حاجتش به زودی برآورده گردد و مستجاب‌الدعوه گردد. رسول‌الله(ص)، به علی (ع) فرمودند: یا علی! هر شب سوره‌ی حشر را تلاوت کن تا شر دنیا و آخرت از تو دفع شود. معقل‌بن یسار در حدیثی گوید: هر کس صبح بگوید، اعوذ بالله السمیع العلیم، من الشیطان الرجیم و آخر سوره حشر را بخواند آیه ۲۱ تا آخر سوره (لو انزلنا … الخ) خدای تبارک و تعالی ۷۰ هزار فرشته بر او موکل سازد که او را از جمیع آفات و بلیات حفظ کنند و تا شب بر او درود و صلوات فرستند و اگر در روز بمیرد، شهید مرده و در قیامت تمام مؤمنین شفیع او گردند، آیات آخر سوره، داروی هر درد بی‌درمان و ناعلاج است. جهت مهمات و مشکلات، هر روز آیه‌ی۲۲ ((هوالله الذی لا اله الا هو الرحمن الرحیم)) ۸۰ مرتبه تلاوت نماید، بسیار نافع است. هر کس این سوره را بر جام شیشه‌ای نویسد و با آب باران بشوید و آن آب را بخورد حافظه‌اش زیاد شود.

سرّ شاهراه شصتم / «سوره‌ی ممتحنه» (الامتحان الهوده){۱۳آیه}

علی بن الحسین(ع) فرمودند: کسی که در نمازهای واجب و نافله‌اش، سوره‌ی ممتحنه را تلاوت نماید، خداوند قلب او را به ایمان آزموده و دیده‌اش را نورانی کرده و فقر و دیوانگی بر او و فرزندانش راه نیابد. پیغمبر(ص)، فرمودند: کسی که سوره‌ی ممتحنه را بخواند در روز قیامت مؤمنین و مؤمنات شفیعان او خواهند بود. جهت هر بیماری، سه روز متوالی سوره‌ی ممتحنه را بنویسند و هر روز یکی را بشویند و آب آن را به صاحب درد بدهند که بنوشد، انشاءالله از آن بیماری خلاص خواهد شد.

سرّ شاهراه شصت و یکم / سوره‌ی صف «حوارییون عیسی(ع)»{۱۴آیه}

حضرت امام صادق(ع)، روایت کرده: کسی که سوره‌ی صف را بخواند و در فرائض و نوافل بر آن مداومت کند، حق تعالی او را در صف ملائکه و انبیاء(ع)، جای دهد. ابی بن کعب از رسول اکرم (ص) روایت کرد. هر که سوره‌ی عیسی (صف) را بخواند عیسی (ع)، برای او استغفار کند و بر او صلوات فرستد تا زمانیکه در دنیا باشد و روز قیامت رفیق او باشد و او را ثواب حواریون بدهند و هر کس آن را در سفر بخواند از حوادث و بلایا حفظ شود.

سرّ شاهراه شصت و دوم / سوره‌ی «جمعه»{۱۱آیه}

حضرت امام صادق(ع)، فرمود: از جمله واجبات بر هر فرد مؤمن از پیروان ما، آن است که در نماز شب جمعه سوره‌ی جمعه را در رکعت اول و سوره‌ی سبح اسم ربک الاعلی را در رکعت دوم بخواند، و در رکعت اول نماز ظهر جمعه سوره‌ی جمعه و در رکعت دوم سوره‌ی منافقون را بخواند. پس اگر چنین نماید، گویی عملی چون عمل پیغمبر خدا(ص)، انجام داده و ثواب و پاداشش بر خداوند بهشت است. رسول‌الله(ص)، فرمودند: کسی که سوره‌ی جمعه را تلاوت نماید به تعداد کسانی که در نماز جمعه شرکت کرده و یا نکرده‌اند در شهرهای مسلمین، ده حسنه به او داده خواهد شد. هرکه سوره‌ی جمعه را صبح و شب تلاوت نماید، از وسوسه‌ی شیطان لعین رجیم ایمن گردد.

سرّ شاهراه شصت و سوم / سوره‌ی «منافقون»{۱۱آیه}

رسول اکرم(ص)، فرمودند: کسی که سوره‌ی منافقون را بخواند از نفاق و دو رویی برکنار باشد و اگر بر دمل خوانده شود، شفا یابد. حضرت امام جعفر صادق(ع)، فرمود: کسی که سوره‌ی منافقون را قرائت نماید در فریضه، روز قیامت این سوره شافع او باشد تا او را به بهشت درآورد. پیغمبر(ص) فرمود: هرکه سوره‌ی منافقون را بخواند، از مرگ ناگهانی ایمن گردد، و هر کس این سوره را تلاوت نماید و نزد حاکم رود، از شّرش در امان باشد.

سرّ شاهراه شصت و چهارم / سوره‌ی «تغابن»{۱۸آیه}

حضرت امام باقر(ع)، فرمودند: کسی که سوره‌ی تغابن را در نمازهای واجب خود بخواند، آن سوره در روز قیامت شفیع او خواهد بود و شاهد عادلیست برای آن کس که شهادتش را نافذ گرداند و از وی جدا نگردد تا وارد بهشتش سازد. هر کس همه‌ی سوره‌ی تغابن را قرائت نماید از مرگ ناگهانی در امان باشد و هر کس سوره‌های منافقون و تغابن را قرائت نماید و نزد شخص زورگو و حاکم رود از شر او در امان باشد.

سرّ شاهراه شصت و پنجم / سوره‌ی «طلاق»{۱۲آیه}

حضرت امام جعفر صادق(ع)، روایت کند: هر کس سوره‌ی طلاق و سوره‌ی تحریم را در فریضه بخواند، حق تعالی او را از ترس قیامت در پناه خود گیرد و او را از آتش دوزخ نگهدارد و در بهشتش درآورد، زیرا که این دو سوره پیغمبر(ص)اند. ابی بن کعب از پیامبر(ص)، روایت کرده هر که سوره، طلاق را بخواند بر سنت پیغمبر صلوات علیه از دنیا رود.

سرّ شاهراه شصت و ششم / سوره‌ی «تحریم»{۱۲آیه}

ابی بن کعب از رسول خدا(ص)، روایت کرد: هر کس این سوره را بخواند حق تعالی او را توبه‌ی نصوح کرامت فرماید و هر کس آن را بر بیمار یا مار گزیده یا مصروع بخواند یا بر کسی که شب خوابش نمی‌برد، تمامی آن مشکلات و ناراحتی‌ها برطرف شود و مداومت بر آن اداء قرض است. جهت محبت و اداء قرض ۲۱ مرتبه انتهای آیه‌ی۲ تا آخر سوره طلاق (و من یتق الله یجعل مخرجاً) تا (کل شی قدراً) را بخوان و به جهت وسعت رزق و روزی سه بار آیه‌ی فوق را قرائت نماید نافع می‌باشد.

سرّ شاهراه شصت و هفتم / سوره‌ی «الملک المنجیه الواقعیه»{۳۰آیه}

ابی بن کعب از رسول خدا(ص)، روایت کرده، هر کس این سوره را قرائت نماید، گویا لیله القدر را زنده داشته است. آن حضرت فرموده: دوست دارم این سوره در دل هر مؤمنی باشد. علی(ع)، از پیامبر(ص)، روایت کرد: هر کس این سوره را تلاوت نماید روز قیامت سوار بر بال‌های ملائکه آید و رویش در حسن و زیبایی مثل روی یوسف باشد. ابوهریره از پیغمبر(ص)، نقل کرده که فرمود: سوره‌ای در کتاب خداوند است که بیش از سی آیه نیست و روز قیامت قاری خود را شفاعت کند و او را از آتش برهاند و به بهشت درآورد. امام باقر(ع)، فرمود: سوره‌ی مانعه (بازدارنده) است که خواننده‌ی خود را از کیفر قبر باز می‌دارد و آن در تورات سوره ملک نوشته شده، هر کس آن را در شب تلاوت کند، بسیار عبادت کرده و آن شب را پاک ساخته و در زمره‌ی غافلین نام او نوشته نخواهد شد. و من بعد از عشاء در نماز نشسته می‌خوانم و پدرم در شب و روز می‌خواند و هر کس آن را بخواند چون ناکر و نکیر در قبرش از طرف پایین آیند پاهایش گویند به آن دو، از طرف ما راه ندارید براستی این کس بر من قیام می‌کرد و سوره‌ی ملک را در هر شب و روز می خواند و چون از پهلوها آیند، به آنها گوید: از طرف من راهی ندارید، به راستی این کس سوره‌ی ملک را در من جای داد و چون از طرف زبانش آیند، به آن دو گوید: از طرف من راهی ندارید، به راستی که این کس در هر روز و شب سوره‌ی ملک را می‌خواند. حضرت امام صادق(ع)، فرمود: هر کس تبارک الذی را در نماز قرائت کند، پیش از آنکه بخوابد، همواره در امان خداوند می‌باشد تا به صبح آورد، و در امان اوست روز قیامت تا داخل بهشت شود((انشاءالله)). از ابن عباس نقل شده، مردی بر روی قبری قبّه می‌زد و نمی‌دانست که آن قبر است، پس سوره‌ی تبارک‌الذی بیده الملک را خواند، شنید صیحه‌زننده‌ای گفت: این سوره‌ی منجیه است. ابن عباس این مطلب را به حضرت رسول(ص)، عرض کرد. فرمود: آن سوره از عذاب قبر، نجات‌دهنده است.

سرّ شاهراه شصت و هشتم / سوره‌ی «قلم»{۵۲آیه}

از ابی عبدالله(ع)، روایت شده، هر کس سوره‌ی نون و القلم را در فریضه، یا نافله بخواند، تا زنده باشد حق تعالی او را از فقر ایمن سازد و بعد از موت از فشار قبر او را در پناه خود نگه دارد. هر کس آن را بخواند، ثواب کسی را دارد که صاحب حسن خلق و اخلاق نیکو باشد و از چشم بد در امان گردد، و هر کس درد سر یا درد پا داشته باشد واین سوره را بخود آویزد، درد او تسکین و ساکت شود. روزی پیغمبر(ص) از گورستان بقیع می‌گذشتند، فرمود: به خدا قسم، اکثر اهل این قبور به سبب چشم زخم در اینجا خسبیده‌اند. جهت چشم زخم آیه‌ی ۵۱ و ۵۲ ((و ان یکادالذین… تا …ذکرالعالمین)) بنویسید و با خود همراه داشته و نیز در خانه آویزید اثری عجیب دارد. حضرت امام صادق(ع)، فرمودند: هر کس سوره‌ی ن و القلم را در نمازهای واجب و نافله‌های خود قرائت کند، خداوند بزرگ، همواره او را از اینکه دچار تنگدستی و ناداری شود، حفظ می‌فرماید. علماء اسلام مانند علم الهدی (قدس سره) تجویز نموده‌اند. سوره‌ی قلم، آیه‌ی۵۱و۵۲((و ان یکادالذین تا ذکر للعالمین)) جهت چشم زخم و تجویز افسون.

سرّ شاهراه شصت و نهم / سوره‌ی «الحاقه»{۵۲آیه}

حضرت امام باقر(ع)، فرمودند: بسیار سوره‌ی الحاقه را تلاوت کنید که خواندن آن در فرائض و نوافل موجب تمامیت ایمان به خدا و رسول است و از قاری آن ایمان سلب نشود، تا آنکه خدا را ملاقات نماید. در روایت آمده: هر کس آنرا تلاوت کند، در قیامت حسابش آسان گردد و در روایتی دیگر آمده، هر کس یازده آیه از اول این سوره را بخواند، روز قیامت این سوره نوری گردد و سر تا قدم او را فرا گیرد. و اگر زن حامله با خود دارد طفلش حفظ شود و اگر آب این سوره را به طفل دهند، وقتی متولد شد با نظافت گردد و از حشرات زمین و شیطان حفظ شود. این سوره درباره‌ی امیرالمؤمنین(ع)، و دشمنش معاویه فرود آمده است و قاری آن تا روزی که جزای خداوند را دیدار کند بی‌دین نگردد. حاقه نامی است از نامهای قیامت به اعتبار واجب التحقق بودن. هر کس آیه‌ی اول این سوره را تلاوت نماید. روز قیامت این سوره نوری گردد و سر تا پای او را فرا گیرد. در ابتدای تولد نوزاد، این سوره را بنویسند و بشویند و به فرزند دهند او بسیار باهوش می‌شود و از شر شیاطین در امان باشد.

سرّ شاهراه هفتادم / سوره‌ی معارج (سأل سائل){۴۴آیه}

حضرت امام صادق (ع) فرمودند:هر کس این سوره را زیاد تلاوت نماید،در قیامت از گناهی که کرده از او نپرسند و در بهشت وی را با نبی اکرم(ص) و اهل بیتش جای دهند(انشاءالله). پیغمبر فرمودندهر کس این سوره را بخواند و تلا وت کند، حق تعالی ثواب کسانی را در نامه اعمال او ثبت کند که نماز بپادارند و حج گذارند و روزه گیرند و زکات دهند و امانت را مراعات نمایند. اگر کسی شب سوره معرج را بخواند و بخوابد محتلم نمی شود . و هرکه آنرا بخواند مزد کسی را دارد که به امانت وفا کرده است.امام صادق فرمودند : هرکه به خدا و کتاب او ایمان دارد قرائت آن را وا نمی گذارد. و هرکه شب و روز مداومت کند به هر حاجتی که رو کند ادا گردد.

سرّ شاهراه هفتاد و یکم / سوره‌ی نوح{۲۸آیه)

حضرت امام صادق (ع) فرمود: هرکس به خدا ایمان دارد و کتاب او می خواند باید سوره نوح را ترک نکند. زیرا هر بنده ای مستحب صابر که این سوره را در فریضه یا ناقله بخواند ، حق تعالی اورا در مساکن نیکوکاران جای دهد و ثلث بهشت را به او بدهد و به انواع کرامت اصنافنعمت او را بنوازد و دویست حورالعین و چهار هزار بیوه به او دهد ((انشاءالله تعالی)) و هرکس سوره نوح را تلاوت کند از کسانی باشد که دعوت نوح را پذیرفته باشد و هر کس که هر شب و هر روز بخواند به حاجتش می رسد.

سرّ شاهراه هفتاد و دوم / سوره‌ی جن {۲۸آیه}

حضرت امام صادق(ع)، فرمودند: هر کس قل اوحی را بسیار بخواند، تا زمانی که در دنیا باشد، از شر جنیان و سحر و کید خلق ایمن باشد و کسی نتواند به او ضرر رساند و در آخرت با محمد(ص)، و اهل بیت او محشور باشد و چون به ملازمت ایشان مشرف شود، گوید: خداوندا جز ایشان دیگران را نخواهم و درجه‌ای غیر از این درجه آرزو ندارم. هر کس سوره‌ی جن را قرائت نماید، به عدد هر جن و شیطانی بنده آزاد کرده و هر که آنرا بخواند و تلاوت کند و بنویسد و بشوید و بیاشامد هرچه بشنود یاد گیرد و با هر که مناظره کند غالب گردد، و در هرجا این سوره خوانده شود، اجنه از آنجا فرار کند و هر که آنرا تلاوت کند و بخواند و نزد حاکمی زورگوی رود، شّر آن حاکم به او نرسد و اگر صاحب حزنی بخواند، اندوه او برطرف خواهد شد. اگر محبوسی تلاوت نماید از زندان و حبس رها شود و اگر قرضدار بخواند، قرضش ادا گردد.

سرّ شاهراه هفتاد و سوم / سوره‌ی «مزمل»{۲۰آیه}

حضرت امام جعفر صادق(ع)، فرمود: هر کس در هنگام خفتن یا در آخر شب این سوره را بخواند، فرشته‌های شب و روز، شاهد افعال صالحه‌ی او باشند و این سوره نزد خداوند برای او گواهی دهد و حق تعالی حیات و ممات طیب به او کرامت فرماید و حضرت باقر(ع)، فرمود: خواننده این سوره هرگز محتاج نشود. ابی بن کعب از رسول خدا(ص)، روایت کرده: هر که آن را بخواند حق تعالی سختی دنیا و آخرت را از او رفع کند و هرگز آزار و بلایی به او نرسد. هر که این سوره را قرائت کند، خداوند به او زندگی خوب بخشد و مردنش به نیکی باشد و هر که مداومت کند، پیغمبر را به خواب ببیند و هر که آن را با خود دارد، هرجا رود فتح و نصرت برای او باشد و اگر چیزی گم کرده، ده روز هر روزی یک مرتبه قرائت نماید، پیدا گردد. و اگر بین زن و شوهر ناسازگاری باشد، سه بار به شربت بخواند و آنان بیاشامند، محبت بهم رسد و اگر کسی را فرزند نباشد، مرد و زن روزه گیرند و وقت افطار غسل و وضو کنند و یکبار سوره‌ی مبارکه مزمل را به آب بخوانند و هر دو از آن بخورند، انشاءالله فرزند حاصل شود همچنین جهت شفاء آن را به روغن بادام بخواند و بر بدن مریض بمالد، شفا یابد و جهت مسحور روز یکشنبه آن را بنویسد و به آب باران یا روان و جاری بدهد و بخورد دفع می‌شود. جهت هر خواسته و مشکلی یازده روز هر روزی یازده بار بامداد بعد از نماز صبح بین‌الطلوعین بخواند و یا در هر روز یازده مرتبه بخواند: (یا مسبب سبب یا مفتح فتح یا مفرج فرج یا مدبر دبر یا مسهل سهل یا مسیر یسر یا متمم تمم برحمتک یا ارحم الراحمین). شیخ بهایی فرمود: جهت مطلبی یک روز خواندم، ظهر همان روز مطالب حاصل شد.

سرّ شاهراه هفتاد و چهارم / سوره‌ی «مدثر»{۵۶آیه}

حضرت امام جعفر صادق(ع)، فرمودند: هر کس در نماز واجب فریضه سوره‌ی مدثر را بخواند، بر خداوند واجب است که او را با محمد(ص)، دوست و رفیق سازد در درجه‌ای از بهشت، و تا در دنیا باشد، هرگز بدبختی به او نرسد و ابی بن کعب از پیغمبر(ص)، فرموده: هر کس سوره‌ی مدثر را تلاوت نماید، او را از جمله صدیقان و شهیدان و صالحان نویسند و از جمیع بلایا و عقوبات رستگار باشد. و هر که مداومت کند، هر حاجت خواهد روا گردد و اگر حفظ قرآن را خواهد حافظ گردد.

سرّ شاهراه هفتاد و پنجم / سوره‌ی «قیامت»{۴۰آیه}

حضرت امام جعفر صادق(ع) فرمود: هر کس به خواندن مداومت نمود، و به آن عمل نماید، حق تعالی چون او را از قبر برانگیزد، این سوره رفیق او باشد با بهترین صورت و  او را بشارت دهد و بر روی او خندد و او را شاد و مسرور کند تا از صراط و میزان پل صراط به راحتی بگذرد، و قرائت آن باعث تقویت قلب است و اگر کسی آن را بشوید و آبش را بیاشامد ضعف قلبش به قوت بدل گردد. ابی بن کعب از رسول خدا(ص) روایت کرده، هر که آن را بخواند، من و جبرائیل گواهی می‌دهیم برای او در قیامت که  او به روز قیامت ایمان داشته و در آن روز روشنی روی او بر همه غلبه کند. هر کس سوره‌ی قیامت را قرائت کند در او خشوع آورد و جلب مصونیت می‌کند و هر که آنرا بخواند، از سلطانی نترسد و در شب و روز محفوظ بماند. امام محمد باقر(ع) فرمودند: هر چیز را بهاریست و بهار قرآن ماه مبارک رمضان است. و در وقت تحویل سال نو به جهت حفظ و سلامت بودن، این هفت سلام را (۵سلام در سوره صافاتو یک سلامدر سوره یس و یک سلام در سوره قدر) با مشک و زعفران در کاسه چینی بنویسید و با آب باران بشویید و بیاشامید.

سرّ شاهراه هفتاد و ششم / سوره‌ی انسان (دهر، ابرار، هل اتی){۳۱آیه}

امام جعفر صادق(ع) فرمود: هر که سوره‌ی انسان را قرائت نماید، به ویژه پنجشنبه‌ها حق تعالی صد حورالعین عذرا و چهار هزار ثیب آنها را به او کرامت کند. ابی بن کعب از رسول‌الله(ص) روایت کرده هر کس سوره‌ی دهر را قرائت نماید اجر او بهشت و نعمت آن باشد. حضرت امام باقر(ع) فرمود: کسی که سوره‌ی هل اتی را در هر بامداد پنج‌شنبه قرائت نماید، خداوند هشتصد حورالعین بر همسری وی دهد با چهار هزار حوری شوهر دیده و غیر اینها از حوریان دیگر و نیز وی با پیغمبر(ص) محشور گردد.

سرّ شاهراه هفتاد و هفتم / سوره‌ی مرسلات{۵۰آیه}

ابی عباس گوید: این سوره در لیله الجن فرود آمد و ما همراه رسول‌الله(ص)، بودیم آن حضرت فرمود: هر کس این سوره را بخواند از شر جن و انس درامان خدا باشد و او را از زمره‌ی مؤمنان نویسند و از امام صادق(ع)، نقل شده هر کس این سوره را تلاوت نماید، حق تعالی او را با حضرت پیغمبر(ص) آشنا کند و با آن حضرت همنشین سازد. و هر که این سوره را بخواند در نامه‌ی عملش نوشته شود از مشرکان نیست و بین او و پیغمبر آشنایی اندازد و هرکه جهت خصم بخواند بر دشمن غالب گردد و اگر بر صاحب دمل آویزد برطرف شود.

سرّ شاهراه هفتاد و هشتم/سوره‌ی النباء(عم یتسائلون،التساول، المعصرات){۴۰آیه}

هر کس آن را تلاوت و قرائت نماید، در قیامت آب سرد و خوشگوار به او دهند و هر کس آن را به زعفران و گلاب بر ورق آهو بنویسد و با خود همراه دارد خوابش کم و حافظه‌اش زیاد گردد و اگر بر بازو ببندد، قوی گردد و اگر درد شکم دارد بشوید و بنوشد برطرف گردد و یک سال مداومتش موجب رفتن مکه است. حضرت امام جعفر صادق(ع) فرمود: هر که عم یتسائلون را بنویسد و بر کمر ببندد، حیوانات موذی نزدیکش نیایند و جهت دفع مرگ گوسفندان سوره حمد را با این آیات ۶تاآخر۱۶( الم نجعل الارض مهادا… تا.. و جنات الفافا) بنویسد در گردن گوسفندی از گله اندازد.

سرّ شاهراه هفتاد و نهم / سوره‌ی «النازعات»{۴۶آیه}

حضرت امام جعفر صادق(ع)، فرمودند: هر کس این سوره را بخواند نمی‌میرد مگر سیراب و مبعوث نگردد مگر سیراب و در بهشت نرود مگر سیراب گردد. ابن عباس از پیغمبر(ص) نقل کرده: هر که سوره‌ی نازعات را تلاوت نماید، ثواب او بقدری باشد که از اول عمر تا آخر عمر به نماز فریضه مشغول بوده باشد و هر سال حج و عمره‌ای کرده باشد. ابی بن کعب از پیامبر(ص)، روایت کرده: هر کس آن را قرائت کند، او را بازداشت و حساب قیامت نباشد، مگر بقدر ثواب همان نماز نوشته آنگاه حق تعالی او را به بهشت در آورد.

سرّ شاهراه هشتادم / سوره‌ی عبس (السفر، اعمی){۴۲آیه}

حضرت امام جعفر صادق(ع) فرمودند: هر کس سوره‌ی عبس و تولی را بخواند به همراه سوره‌ی والشمس، از دوستان خدا باشد و در بهشت در سایه‌ی رحمت خدای تعالی و کرامت جلیل او قرار گیرد و از مقربان درگاه باشد. هر کس سوره‌ی عبس را تلاوت و قرائت کند، روز قیامت شاد و خندان باشد و هر کس با خود همراه داشته باشد در سفر، خیر زیاد به او رسد و مهماتش برآید و اگر سه روز هر روز ۷ مرتبه بر چشمه خشک شده بخواند، آب آن چشمه بسیار گردد و اگر چیزی در جایی نهان کرده و فراموش نموده باشد و این سوره را قرائت کند، خداوند به یادش آورد و پیدا گردد.

سرّ شاهراه هشتاد و یکم / سوره‌ی «کوّرت»{۲۹آیه}

حضرت علی بن ابی طالب(ع)، فرمودند: از پیامبر(ص)، پرسیدم، یا رسول الله! چرا پیری در شما زود اثر کرد. فرمود: سوره‌ی هود، واقعه، مرسلات، عمّ یتسائلون و کورت، مرا پیر نمود. ابی بن کعب از آن حضرت روایت نموده، هر کس سوره‌ی کوّرت را قرائت کند، حضرت حق تعالی او را از رسوایی قیامت در پناه خود گیرد، هنگامی که پرونده‌ها باز شود. وقت نزول باران برای قضاء حاجت صد بار مؤثر است و اگر آن سوره را بر گلاب خوانند و قدری از آن در چشم کشند روشنایی چشم زیاد گردد و خواندن بر چشم دردناک انشاءالله شفابخش است. و هر کس آن را دائم بخواند وقت گرفتن پرونده‌ی اعمال، رسوا نگردد.

سرّ شاهراه هشتاد و دوم / سوره‌ی انفطار (انفطرت){۱۹ آیه}

حضرت امام جعفر صادق(ع)، فرمود: هر کس این سوره را با سوره‌ی اذا السماء اشنقّت قرائت کند و در نماز فریضه و نافله آنها را نصب‌العین خود دارد هیچ حجابی او را از رحمت خدا منع نکند و همیشه در رحمت الهی باشد و حق تعالی به او پیوسته به رحمت نظر کند تا مردم از حساب فارغ شوند. ابی بن کعب از رسول‌الله(ص)، روایت نموده: هر کس سوره‌ی انفطار را تلاوت نماید بی‌شمار برایش حسنه ثبت گردد و جان دادن بر او آسان و راحت شود و در قیامت کارش به اصلاح آید. از امام جعفر صادق(ع)، نقل شده هر کس این سوره را در کاری که مانده هفتاد بار بخواند، رهایی یابد و به همین عدد اگر محبوس یا اسیر بخواند، نجات و رهایی یابد، و اگر آیه‌ی ۶ (یا ایها الانسان… بربک الکریم) را بر پوست سباع نویسد و با خود همراه دارد، روزی او فراخ و گسترده گردیده و در معاملات نفع و سود تمام یابد (وقت نماز از خود جدا و دور کند) و قرائت سوره‌ی انفطار حسنه‌ی بی شمار دارد.

سرّ شاهراه هشتاد و سوم / سوره‌ی مطففین (تطفیف){۳۶آیه}

از حضرت امام جعفر صادق(ع)، روایت شده هرکس این سوره را در نماز فریضه قرائت کند، حق تعالی او را در روز قیامت از آتش دوزخ ایمن گرداند. آتش او را نمی‌بیند و او نیز آتش را نبیند و از پلی که روی جهنم است، عبور نکند و حسابش را روز قیامت چندان به درازا نکشند. ابی بن کعب گوید: پیغمبر(ص)، فرمود: هر کس آن را تلاوت کند، خداوند در قیامت از رحیم مختوم (جامهای سربسته)، به او دهد.

سرّ شاهراه هشتاد و چهارم / سوره‌ی «انشقاق»{۲۵آیه}

ابی بن کعب از پیغمبر(ص)، روایت کرده، هر کس آن را تلاوت نماید، خدای تعالی او را در پناه خود گیرد و نامه او را بدست راستش دهد و اگر بر زائو بندند آسان وضع حمل کند، ولی پس از وضع فوری باز کنند و اگر بر چهارپا خوانند، از صدمات حفظ شود و اگر کسی را که مار یا عقرب یا رتیل گزیده، این سوره را بر او خوانند، انشاءالله مؤثر باشد.

سرّ شاهراه هشتاد و پنجم / سوره‌ی «بروج»{۲۲آیه}

حضرت امام جعفر صادق(ع) روایت نموده، هر کس سوره‌ی، بروج (ذات البروج) را در فرائض تلاوت نماید، محشر و موقف او با انبیاء و مرسلین باشد، زیرا این سوره‌ی پیغمبر است. ابی بن کعب نقل کرده، کسی که آن را تلاوت نماید، به عدد هر جمعه و عرفه، ده حسنه برایش نوشته و ثبت شود و اگر وقت خواب قرائت کند، حفظ شود و اگر وقت بیرون شدن از منزل بخواند و بدمد آن خانه و ا هلش با قاری از بلیات حفظ شوند و جهت حفظ از نیش زنبور آیه‌ی۴ (قتل اصحاب الاخدود) را قرائت کند.

سرّ شاهراه هشتاد و ششم / سوره‌ی «طارق»{۱۷آیه}

حضرت امام جعفر صادق(ع)، فرمود: هر کس سوره‌ی والطارق را در فریضه قرائت کند، در قیامت نزد حضرت حق او صاحب جاه و منزلت باشد و از رفیقان انبیاء گردد. ابی بن کعب از پیامبر(ص)، روایت کرده: هر کس آن را قرائت کند حسناتش ناشمار است و هر که آب آن را بر جراحت ریزد شفا یابد. جهت رفع احتلام، قرائت شود بسیار مؤثر است قبل از خواب آیه ۷و۸ (بخرج من بین … تا… رجعه لقادر).

سرّ شاهراه هشتاد و هفتم / سوره‌ی «اعلی»{۱۹آیه}

حضرت علی(ع)، فرمود: پیغمبر(ص)،  این سوره را دوست می‌داشت و می‌گفت: اول کسی که سبحان ربی الاعلی گفت، حضرت میکائیل(ع) بود. زمانی که عرش خدا را با عظمت و طول و عرض دید، به سجده افتاد و این تسبیح را در آن سجده گفت و چون آن حضرت این سوره را می‌خواند، می‌گفت: سبحان ربی الاعلی و بحمده: و علی(ع) و بعضی از صحابه چنین می‌خواندند و حضرت باقر(ع)، فرمود: هرگاه این سوره را خواندی، پس بگو، سبحان ربی‌الاعلی و اگر در نماز بودی در بین خود و نفست بگو. هر کس در نماز واجب یا نافله‌اش «سبح اسم ربک» را قرائت کند، به او گفته شود در روز قیامت از هر در بهشت که خواستی داخل شوی داخل شود. حضرت علی(ع)، فرمود: هر کس سوره‌ی اعلی را تلاوت کند گویا صحف ابراهیم(ع) و تورات موسی(ع) را قرائت کرده است.

سرّ شاهراه هشتاد و هشتم / سوره‌ی «الغاشیه»{۲۶آیه}

امام جعفر صادق(ع)، فرمودند: هر کس این سوره را در فرائض و نوافل مداومت نماید، حق تعالی او را غریق رحمت خود گرداند و در دنیا و آخرت او را از عذاب آتش جهنم ایمن گرداند، و هر کس آن را بخواند حسابش آسان گردد و اگر بر خوردنی قرائت کند، ضرر نرساند و اگر بر نوزاد تلاوت گردد، سالم می‌ماند.

سرّ شاهراه هشتاد و نهم / سوره‌ی «فجر»{۳۰آیه}

هر کس سوره‌ی فجر را در فرائض و نوافل قرائت کند، در قیامت حشرش با حسین‌بن علی(ع)، باشد و این سوره‌ی امام حسین(ع) است و در درجه‌ای در بهشت باشد. ابی بن کعب از پیغمبر(ص)، روایت کرده: هر که این سوره را در دهه‌ی ذیحجه هر شب بخواند، خداوند او را بیامرزد و اگر در آن روز بمیرد بی‌حساب به بهشت رود و هر کس روزهای دیگر قرائت کند، برایش نوری شود و هر کس یازده مرتبه تلاوت کند و با حلال خود نزدیکی نماید، خدا به او اولادی بخشد که باعث روشنایی چشم او باشد.

سرّ شاهراه نودم / سوره‌ی «بلد»{۲۰آیه}

ابی بن کعب از رسول الله(ص)، نقل کرده: سوره‌ی بلد را هر کس بخواند، از خشم خدا ایمن باشد و اگر درد بینی دارد، آب این سوره را بالا کشد، زایل شود و اگر بر طفل هنگام تولد ببندند، از عیب و نقص سالم بماند. ابی بن کعب روایت کرده: هر که آن را در فرائض قرائت کند، در دنیا مشهور و معروف گردد که از صالحان است و در آخرت از مقربان درگاه حضرت حق تعالی است و از رفیقان انبیاء و صالحین و شهدا باشد.

سرّ شاهراه نود و یکم / سوره‌ی «شمس» (ناقه‌ی صالح){۱۵آیه}

حضرت امام صادق(ع)، هر کس والشمس، والیل، والضحی، و الم نشرح را در روز یا در شب قرائت کند، مو و پوست و گوشت و عروق و اعصاب و استخوان وی روز قیامت برای او گواهی دهند. حضرت حق تعالی فرماید: شهادت شما را برای بنده‌ی خود قبول کردم و او را از آتش دوزخ امان دادم، او را به بهشت‌های من ببرید تا هر بهشتی که خود اختیار کند، بی‌منت به او دهید، بخاطر فضل و رحمت من باشد. پس آن بهشت برای بنده من گوارا و خوشگوار باد. سوره‌ی والشمس را جهت حل مشکلات و به قصد مطالب مهم، سه روز وقت طلوع آفتاب از چهارشنبه به سجده رود و سه بار بخواند و در آیه۸ (فالهمها). حاجت را به خاطر گذراند و جهت دفع دشمن نیز وقت دیگر چنین کند. هر کس این سوره را قرائت کند، چنان باشد که بر آنچه خورشید تابیده تصدق کرده و جهت تسکین درد بشوید و بیاشامد. پیامبر(ص) فرمودند: کسی که سوره‌ی شمس را بخواند، مثل آن است که تصدق داده است هر چیزی را که خورشید و ماه بر آن تابیده است.

سرّ شاهراه نود و دوم / سوره‌ی «واللیل»{۲۱آیه}

ابی بن کعب از پیغمبر(ص)، نقل کرده که هر که سوره‌ی واللیل را قرائت نماید، حضرت حق تعالی به او بی حساب عطا کند و از آن خرسند و راضی شود و او را از تنگی، عافیت دهد و امور دنیوی و اخروی او را آسان کند و مهمات او را کفایت نماید و او را با صلحا و شهدا محشور فرماید. هر کس واللیل و الشمس را سه شب متصل، هر یک را هفت بار بخواند بعد سی بار بگوید، بسم‌الله الرحمن الرحیم تبارک الله رب العالمین و لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم به مراد رسد انشاءالله. هر کس تا چهل شب هر شب ۴۰ مرتبه قرائت کند تا به این آیه رسد (وما لاحد عنده من نعمه تجزی)آیه۱۹ و سه بار تکرار کند و سوره را به پایان رساند جهت فتوحات و کثرت مال اثر عجیب دارد. هر کس را مسئله‌ی مهمی رخ دهد که چاره و تدبیر در آن نبیند، اگر وقت خواب این دو سوره را هفت مرتبه قرائت کند شخصی به خوابش آید و به او چاره نجات و رهایی را آموزد، البته برای زندانی‌ها بسیار خوب است.

سرّ شاهراه نود و سوم / سوره‌ی «والضحی»{۱۱آیه}

ابی بن کعب از پیغمبر(ص)، روایت کرده هر کس آن را قرائت کند، حق تعالی او را از جمله‌ی کسانی گرداند که به سعادت شفاعت پیغمبر(ص) رسد و به آن خشنود گردد و به بهشت درآید و به شمار هر یتیم وسائلی او را ده حسنه باشد و سوره‌ی والضحی را هر که چهل بار متصل بدون حرف در لیالی متبرکه مثل شب جمعه یا عرفه یا نیمه‌ی شعبان یا شب قدر بخواند، به مراد رسد. گویند هرگاه غایبی را خواستی حاضر کنی،سوره‌ی ضحی را یازده مرتبه قرائت کنید. شخص غایب حاضر خواهد شد.

سرّ شاهراه نود و چهارم / سوره‌ی الم نشرح (انشراح){۸آیه}

رسول‌الله(ص)، فرمودند: هر کس آن را قرائت نماید مزد کسی را دارد که مرا ملاقات کرده و مرا از غم شاد کرده و شفاعت او بر من است. هر کس هر روز ۴۰ مرتبه والذاریات و الم نشرح و طلاق و مزمل را قرائت کند جهت خیر وسعت نافع است. جهت هر مطلبی سه روز، اول حمد را هفت مرتبه قرائت کند و هفتصد صلوات فرستد و ۸۰ مرتبه الم نشرح را بخواند و بعد ۱۰۰۱ مرتبه سوری توحید و باز هفتاد بار سوره‌ی حمد را بخواند و صد صلوات بفرستد انشاءالله سه روز نگذرد، حاجت او روا گردد. جهت توانگری چهارشنبه آخر ماه صفر هر یک از سوره‌های الم نشرح و التین و نصر و توحید را هفت مرتبه قرائت کند، انشاءالله توانگر گردد. جهت وسعت رزق و روزی ۴۱ بار خواندن الم نشرح نافع است. جهت دفع کردن دشمن بر ۶۱ دانه‌ی گندم ۶۱ بار الم نشرح را بخواند و بر مرغ خانگی دهد و بخورد، دشمن ذلیل و خوار گردد.

سرّ شاهراه نود و پنجم / سوره‌ی «والتین»{۸آیه}

از حضرت امام صادق(ع)، نقل شده، هر کس والتین را در فرائض و نوافل قرائت و تلاوت کند، هر جایی از بهشت که آرزو کند به او دهند هر که این سوره را بخواند خدا دو خصلت به او بخشد؛ در دنیا حسن عاقبت و یقین و در آخرت به عدد هر که آن را خوانده، ثواب به او بخشد و به هر طعامی که خوانده شود در آن شفا باشد. پیغمبر(ص)، فرمود: هر کس سوره‌ی تین را تلاوت نماید، به عدد کسی که این سوره را بخواند ثواب یک روز روزه برده است.

سرّ شاهراه نود و ششم / سوره‌ی «علق»{۱۹آیه}

محمدبن حسان از ابی عبدالله نقل کرده، هر کس در روز یا در شب آن را بخواند، اگر در آن روز یا در آن شب از دنیا برود، شهید مرده باشد و حضرت حق تعالی او را شهید مبعوث کند و چنان باشد که با رسول‌الله(ص)، در راه خدا شمشیر زده باشد. هر کس سوره‌ی علق را بخواند در دریا از غرق شدن در امان می‌باشد.

سرّ شاهراه نود و هفتم / سوره‌ی «قدر»{۵آیه}

هر کس آن را بخواند، چنان است که همه‌ی رمضان را روزه گرفته و شب قدر را احیاء داشته است، و هر کس ده مرتبه بخواند، خدا هزار گناهش را آمرزد و هر کس وقت دخول و خروج از خانه قرائت نماید، شیطان از او دور گردد و هر که آن را حفظ کند، گویا همه‌ی علوم را حفظ نموده است. روایت است که خوب رفیقی است سوره‌ی قدر. به وسیله‌ی آن دین قضا می‌شود و رستگاری و ظفر ظاهر می‌گردد و عمر طولانی می‌شود و حال نیکو می‌گردد و کسی مداومت کند در تلاوتش خدای تعالی را ملاقات می‌فرماید در حالیکه صدیق شهید باشد. در روایت است که بنده‌ای از قرائت سوره‌ی قدر فارغ نمی‌شود، مگر آنکه ملائکه تا هفت روز برای وی دعا و طلب آمرزش نمایند. حضرت امام صادق(ع)، فرمودند: کسی که در یکی از نمازهای واجب خویش سوره‌ی قدر را قرائت نماید، منادی حق ندا در دهد: ای بنده‌ی خدا! خداوند گناهان قبل تو را بیامرزید، عمل از سر گیر. هر مؤمنی در وضویش این سوره را بخواند، از گناهانش به در آید: همانند روزی که از مادر متولد گردید. هر کس هنگام خواب یازده مرتبه سوره‌ی قدر را بخواند، حضرت حق تعالی یازده ملک بر او بگمارد، تا صبح او را از شیطان نگه دارند. هر کس این سوره را ۳۶۰ مرتبه بخواند، برای هر مطلبی و مقصدی، انشاءالله برآورده خواهد شد. حضرت امام محمد باقر(ع) فرمودند: هر که سوره‌ی قدر را بعد از نماز صبح ۱۰ بار و هنگام زوال شمس ۱۰ مرتبه (بین طلوعین و ظهور غروبین) و بعد از عصر ده مرتبه بخواند، هزار کاتب از (فرشتگان) را سی سال به رنج افکند. همچنین فرمود: هر کس هفت بار بعد از طلوع فجر (آفتاب) بخواند، هفتاد صف از ملائکه بر او هفتاد صلوات فرستند و هفتاد بار بر او ترحم کنند. امام نهم(ع)، فرمود: هر که روزی ۷۶ بار قدر را بخواند پیش از نماز صبح و هفت مرتبه بعد از نماز صبح و ده مرتبه بعد از زوال شمس و پیش از نوافل ده بار و بعد از نوافل ظهر ۲۱ بار و بعد از نماز عصر ده مرتبه و بعد از عشا هفت مرتبه و وقت خواب یازده مرتبه، از جمله‌ی ثوابش آن باشد که حضرت حق تعالی هزار ملک آفریند که سی و شش هزار سال ثواب آن را برای او بنویسند. حضرت امام رضا(ع) فرمود: نیست بنده‌ای که قبر مؤمن فقیری را زیارت کند و سوره‌ی قدر را هفت مرتبه بخواند، مگر که خدا او و صاحب قبر را بیامرزد و خداوند ملکی فرستد که خدا را نزد قبر او عبادت کند و ثواب آنها برای آن مرده نوشته شود. حضرت امام محمد باقر(ع) فرمود: هر کس قبر برادر مؤمن را زیارت کند و سوره‌ی قدر را بخواند از ترس رستاخیز، ایمن گردد، و این سوره گنج اهل فقر و فاقه است و نزد هر قائمه‌ای از قوام عرش صدهزار ملک طواف و این سوره را تعظیم می‌کنند و در بیت‌المعمور هر روز هزار ملک این سوره را طواف و تعظیم می‌کنند و هر که آن را بر ذخیره خود بخواند، حفظ شود و هر کس آن را شسته و بنوشد خدا نور چشم و یقین و قلب و حکمت نصیب او کند و هر مهمومی و صاحب مرضی و مسافری بخواند، به مطلب رسد، و همچنین اگر بر زراعت خوانند، برکت یابد و اگر به روغن گل خوانند و با شیرزن مخلوط سازند و در بینی بالا کشند، رفع بلغم کند و هر که آینه‌ی آهن را جلا دهد و با زعفران آن را بر آن نویسد و لغوه‌دار در خانه‌ی تاریک مکرر به آن بنگرد، به اذن الله، خداوند به او شفا دهد. اگر بر کوزه‌ی نو نوشته به آب باران بشوید و با کمی شکر بخورد، جگرش شفا یابد و هرکس انا انزلناه را بخواند و صدایش را به آن بلند کند، مانند کسی باشد که شمشیرش را در راه خدا، برهنه کرده باشد و هر کس آن را نهان بخواند، مانند کسی است که به خونش در راه خدا آغشته شده باشد و هر کس ده بار بخواند هزار گناه از سیئات و گناهانش بخشوده گردد.

سرّ شاهراه نود و هشتم / سوره‌ی «بینه»{۸آیه}

پیامبر(ص)، فرمود: اگر مردم بدانند آنچه را در این سوره است از فضیلت و ثواب آن، اهل بیت و خانواده و اموال خود رها می‌کردند و این سوره را می‌آموختند. همچنین فرمودند: به خدا قسم از زمانی که خداوند آسمان و زمین را آفریده، فرشتگان این سوره را می‌خواندند و هیچ وقت قصوری در قرائت ایشان واقع نمی‌شد و هیچ بنده‌ای این سوره را نخواند، مگر اینکه حضرت حق تعالی، فرشتگان را بفرستند تا او را در دین و دنیایش محافظت کنند و برای او طلب مغفرت و رحمت کنند و اگر در روز قرائت کند، به عدد هرچه روشنایی روز و تاریکی شب به او رسد، ثوابش دهند. هر کس این سوره را بنویسد و بشوید و به زن باردار دهد، به سلامت وضع حمل کند و اگر صاحب آب‌آوردگی چشم آن را بنویسد و بشوید و بیاشامد یا بر خود آویزد، شفا یابد و اگر بر طعام مسموم خوانند، ضرر نزند و اگر قسمی خاک از کف چهار راهی برگیرند به آن بخوانند و در جماعت گمراه بپاشند، متفرق شوند و اگر بر ورم نویسند، برطرف گردد. انشاءالله.

سرّ شاهراه نود و نهم / سوره‌ی «زلزال»{۸آیه}

حضرت علی بن موسی‌الرضا(ع)، فرمودند: کسی که سوره‌ی زلزال را تلاوت می‌کند ثواب آن برابر با ربع قرآن است. از امام صادق(ع)، روایت شده است: از قرائت اذا زلزله خسته مشوید که هر کس آن را در نوافل بخواند، حق تعالی او را هرگز به بلای زلزله گرفتار نسازد و به زلزله و صاعقه و آفتی از آفات دنیا هلاک نگردد و چون بمیرد، به داخل شدن در بهشت مأمور شود و در وقت دخول حضرت حق تعالی به او خطاب می‌کند که بهشت خود را برای تو مباح گردانیدم. پس در آن ساکن شو و هر جا که خواهی و آرزو داری که هیچ ممنوع و بازداشتی از آن نیستی. کسی که باد لغوه دارد به آن سوره بسیار بنگرد و اگر می‌تواند بخواند. قرائت آن ثواب ربع قرآن است و هر که آن را به حروف مقطعه یعنی (اذا زل زل) بی‌نقطه در اول شب چهارشنبه بر کاغذ گرد و مدور نویسد و در خانه‌ی او یا در مکان مدنظر پنهان کند البته آواره شود و جهت محبت تا کلمه‌ی (اشتاتاً)(آیه ۶) بر بیست و یک فلفل یا پنبه دانه ۲۱ بار سوره را بخواند و بگوید (احرقت قلب فلان بن فلان) را بر محبت فلانی و فلفل‌ها یا پنبه‌دانه‌ها را در آتش اندازد ولی باید انشاءالله خلاف شرع نباشد.

سرّ شاهراه صدم / سوره‌ی «والعادیات»{۱۱آیه}

حضرت امام صادق(ع)، فرمود: هر کس سوره‌ی والعادیات را بخواند و به آن مداومت کند، حق تعالی او را روز قیامت با امیرالمؤمنین علیه‌السلام مبعوث کند و از رفیقان حضرت علی بن ابی طالب(ع)، و هم‌نشینان او در بهشت باشد و به عدد هر که در مشعرالحرام باشد دو حسنه دریابد و هر کس بخواند و تلاوت کند از درد و گرسنگی و تشنگی و حیرانی و قرض رها شود و به عدد نام حضرت علی(ع) ۱۱۰ مرتبه نافع در رزق او از جایی که گمان ندارد برسد.

سرّ شاهراه صد و یکم / سوره‌ی «القارعه»{۱۱آیه}

حضرت امام باقر(ع) فرمود: هر کس سوره‌ی قارعه را تلاوت نماید، حق تعالی او را از فتنه دجال نگه دارد و در روز قیامت او را از چرک جهنم ایمن کند. ابی‌بن کعب از پیامبر(ص) روایت کرده، هر کس این سوره را بخواند حق تعالی در روز قیامت میزان اعمال او را سنگین نماید. جهت مهمات و برآمدن هر مطلبی ۱۸۰ مرتبه خواندن آن مجرّب است و جهت وسعت معیشت بنویسد و با خود دارد.

سرّ شاهراه صد و دوم / سوره‌ی «تکاثر»{۸آیه}

شعیب عمر قونی از امام صادق(ع)، نقل کرده، هر کس سوره‌ی تکاثر را بخواند در نماز فریضه، حق تعالی ثواب صد شهید به او کرامت نماید و اگر در نافله بخواند، ثواب پنجاه شهید دارد و چهل صف از ملائکه در فریضه با او نماز گذارند. همچنین از آن حضرت روایت شده که پیغمبر(ص) خبر داد: هر که این سوره را در وقت خواب قرائت کند و بخوابد، از فتنه‌ی قبر محفوظ ماند و خواننده‌ی این سوره را بی حساب به بهشت ببرند. در روایت صحیحه ثابت شده، هر کس دو رکعت نماز بگذارد و در رکعت اول فاتحه و آیه‌الکرسی و دو بار توحید و در رکعت دوم بعد از فاتحه ده بار سوره‌ی تکاثر را بخواند و آن را به فردی که از دنیا رفته هدیه کند و بعد گوید: ( اللهم صلی علی محمد و ال محمد ابعث ثوابها الی قبر فلان)، ثوابش در معراج نوشته و ثبت می‌گردد.هر کس این سوره را به کسی که سر درد دارد بخواند دردش به اذن الله آرام و زایل گردد.

سرّ شاهراه صد و سوم / سوره‌ی «والعصر»{۳آیه}

حضرت امام صادق(ع) فرمود: هر کس سوره‌ی والعصر را در نافله قرائت کند حق تعالی او را در روز قیامت با چهره‌ی تابناک و لبی خندان و دیده‌ای روشن از گور برانگیزد تا بر همین حال وارد بهشت گردد. هر کس سوره‌ی والعصر را بخواند، خاتمه‌ی او بصیر خواهد بود و در قیامت با اهل حق محشور گردد و اگر آن را بر محزون خوانند از حزن درآید و اگر بر تب‌دار خوانند شفا یابد. هر کس شب جمعه بعد از نماز عشا سوره‌ی والعصر را بنویسد و با خود همراه کند و نزد حاکم ظالم رود از شّر او در امان باشد. هر کس سوره‌ی والعصر را تلاوت کند، پیامبر(ص) فرمود: حق تعالی او را بیامرزد و از جمله کسانی باشد که به حق و صبر وصیت کرده باشد.

سرّ شاهراه صد و چهارم / سوره‌ی «همزه»{۹آیه}

حضرت امام صادق(ع) فرمودند: هر کس این سوره را در فرائض قرائت کند، فقر از او زائل گردد و روزی او فراخ گردد و از مردن ایمن باشد. پیامبر(ص) فرمود: هر کس این سوره را بخواند، به عدد مستهزئین پیغمبر ده حسنه یابد و اگر بر چشم دردناک خوانده شود، شفا می‌یابد.

سرّ شاهراه صد و پنجم / سوره‌ی «فیل»{۵آیه}

امام صادق(ع)، فرمودند: هر کس در فرائض آن را بخواند، فرشتگان و حیوانات و جمادات از زمین صاف و کوه‌ها و سنگ کلوخ و غیر آن که در عالم باشند، برای او گواهی دهند که او از نمازگذاران است و روز قیامت منادی از جانب خداوند (رب‌العزه) به شهود ندا کند، شما بر بنده‌ام راست گفتید، من شهادت شما را برای او قبول کردم. بنده‌ی مرا به بهشت درآورید و او را محاسبه نکنید که او از آن کسانی است که او و عملش را دوست دارم. هر کس شب سه شنبه یا چهارشنبه به عدد حروف آن ۹۸ مرتبه سوره‌ی فیل را تلاوت نماید و رو به جانب ظالم دمد، خصم (دشمن) هلاک گردد. هر کس آن را بخواند از قذف و مسخ عافیت یابد و هرکه در جنگ بخواند قوی دل و شجاع شود و هرگاه بر لشکر طاغی خوانند، فرار کنند و اگر بر نیزه بنویسند بر هرچه آید بشکند. و هر که عدد آن را با عدد اسم ظالم در وفق مثلث ثبت کند در راه او یا در جایی که می‌نشیند دفن کند، البته آواره گردد. ختم سوره‌ی فیل جهت تسخیر شیاطین ۱۲ روز روزی ۱۲ بار و جهت زوال دشمن بر دوازده پاره کلوخ (سنگ) بر هر یک دوازده مرتبه بخواند و در خانه‌ی او یا در آب اندازد.

سرّ شاهراه صد و ششم / سوره‌ی «قریش»{۴آیه}

حضرت امام صادق(ع) فرمود: بین دو سوره را جمع مکن در یک رکعت مگر ضحی و الم نشرح، و الم تر کیف  و الایاف، هر یک از این دو در حکم یک سوره‌اند، پیامبر(ص) فرمودند: خدای تعالی قریش را بر قبائل دیگر به هفت چیز تفضیل داده است، یکی آن که مرا از ایشان گردانید. دوم نبوت را در میان ایشان وضع کرد و سوم ایشان را نگهبانان کعبه ساخت. چهارم نصرت و سقایت حاجیان را به ایشان واگذارد. پنجم آنان را بر اصحاب فیل ظفر داد. ششم سوره‌ای به ایشان داد. هفتم دیگران را در آن شریک نکرد. هر که سوره‌ی قریش را بخواند، حق تعالی او را در قیامت بر مرکبی از مراکب بهشتی سوار کند و به بهشتش برساند. پیغمبر(ص) فرمود: هر کس آن را بخواند به عدد هر که طواف کعبه نموده و در کعبه معتکف شده ده حسنه به او بخشند و هر که آن را بسیار بخواند، روز رستاخیز سواره داخل بهشت شود و اگر بر طعامی خوانند ضرر نرساند و اگر گرسنه قبل از آفتاب بخواند به آسانی طعامی به او رسد.

سرّ شاهراه صد و هفتم / سوره‌ی «ماعون»{۷آیه}

امام باقر(ع) فرمود: هر کس سوره‌ی ماعون را در فرائض و نوافل بخواند حق تعالی نماز و روزه او را قبول فرماید و آنچه در دنیا از او صادر شده حساب ننماید. جهت فتوحات عظیمه، از شب دوشنبه یازده شب هر شب پانزده مرتبه آن را بخواند و در هر مرتبه بعد از اتمام سوره بخواند: (یا ایهاالذین آمنوا ارکعوا و اسجدوا و اعبدوالربکم و افعلوا الخیر لعلکم تفلحون) و پانزده صلوات فرستد. بعد از ختم همه، سجده کند و حاجت خود را بخواهد. اگر کسی خواهد فقر از خانه او برود، ۴۸ مرتبه آن را بخواند و فرزندان او هرگز محتاج نشوند و خواننده‌ی آن در حفظ حمایت خدا باشد تا روز دیگر.

سرّ شاهراه صد و هشتم / سوره‌ی «کوثر»{۳آیه}

حضرت امام صادق(ع) فرمودند: هر کس این سوره را در فرائض و نوافل قرائت کند، حق تعالی او را از حوض کوثر آب دهد و در زیر درخت طوبی حضرت پیغمبر(ص) او را حدیث گوید. ابی بن کعب از پیغمبر خد(ص) روایت کرده، سوره‌ی کوثر را هر که بخواند از نهرهای بهشتی سیراب گردد و به عدد قربانی‌هایی که در اضحی شده اجر و ثواب دریابد. اگر چهارپایی قولنج شده و افتاده سه بار در گوش راست و سه بار در گوش چپش بخوانند و بعد پای خود را بر پهلویش زنند، به اذن الله برخیزد. هر کس دو رکعت نماز حاجت قربه الی الله روز چهارشنبه بخواند، سپس ۴ مرتبه سوره‌ی کوثر را قرائت کند به اموال و ثروتی فراوان انشاءالله برخورد.

سرّ شاهراه صد و نهم / سوره‌ی «الکافرون»{۶آیه}

حضرت امام صادق(ع)، فرمودند: سوره الکافرون ربع قرآن است و چون خود از قرائت آن فارغ می‌شد، می‌گفت اعبد الله وحده، و حسین بن ابی العلاء، از آن حضرت روایت کرده، هر که آن سوره را به همراه سوره‌ی توحید در فرائض قرائت کند، حق تعالی او و پدر و مادر و تمام اولاد او را بیامرزد و  اگر (در لوح محفوظ) شقی باشد، اسم او را از دیوان اشقیا محو کند و در دیوان سعداء بنویسد و تا زنده باشد سعید است و شهید بمیرد و شهید مبعوث گردد. پیامبر(ص) فرمودند: کودکان را بیاموزید و تشویق کنید که در وقت خواب این سوره را بخوانند تا چیزی ایشان را اذیت و آزار نرساند. اشجع نوفلی گوید: پیغمبر(ص) فرمود: هر کس سوره‌ی کافرون را بخواند ربع قرآن را خوانده و وسوسه‌ی شیطان از او دور شود و از شرک بری گردد و از فزع اکبر ایمن شود و هر که وقت طلوع آفتاب ده بار بخواند و بعد دعا کند، مستجاب شود. از جبیربن مطعم روایت است که حضرت رسول فرمودند: اگر خواهی سفر روی و از همه چیز در پناه خدا ایمن باشی و هیبت و زاد و توشه‌ی تو از همراهان بیشتر باشد و در کثرت مال از همه جلوتر باشی، سوره‌ی حج و نصر و توحید و معذوتین را بخوان و در هر یک بسم‌الله بگو. من چنان کردم و به همه‌ی آنها رسیدم. هر کس بعد از نماز صبح قبل از طلوع آفتاب، ده بار این سوره را بخواند و صدبار صلوات بفرستد به صورت اللهم صل علی محمد الامی و آله و سلم هر مرادی و مقصدی داشته باشد، بدون شک برآید.

سرّ شاهراه صد و دهم / سوره‌ی «نصر»{۳آیه}

حضرت امام صادق(ع) هر کس سوره‌ی نصر را در نافله یا فریضه بخواند، حق تعالی او را بر جمعی از دشمنان نصرت دهد و چون مبعوث گردد، حق تعالی کتابی از جوف قبر او بیرون آورد و به او دهد و در آن نوشته باشد که او از گوی جهنم و آتش آن در امان است و حق تعالی آن نامه را ناطق گرداند تا آنچه در اوست بر او بخواند تا به بهشت رسد. همچنین روز قیامت بر هیچ چیز نگذرد مگر او را بشارت دهند به بهشت و انواع نعمت‌ها و اصناف مکرمت تا هنگامی که به جنت عدن درآید و در سرای خلد قرار گیرد. از ابی بن کعب روایت شده، هر کس آن را بخواند، گویا با پیغمبر در فتح مکه حاضر بوده و هر که در فریضه و نافله بخواند، خدا او را بر اعداء نصرت دهد.

سرّ شاهراه صد و یازدهم / سوره‌ی «تبّت»{۵آیه}

حضرت امام صادق(ع)، فرمودند: چون تبت را قرائت کنید، بر ابی لهب لعن کنید زیرا او از تکذیب‌کنندگان پیغمبر بوده و منکر بود آنچه را که آن حضرت از جانب حق تعالی آورده بود. ابی ابن کعب از رسول‌الله(ص) روایت کرده که ایشان فرمود: امیدوارم خواننده‌ی آن با ابی لهب یک جا جمع نشود. هرگاه آن را بر اوجاع و امراض بخوانند، برطرف گردد. انشاءالله به اذن الله

سرّ شاهراه صد و دوازدهم / سوره‌ی اخلاص (توحید){۴آیه}

سوره‌ی اخلاص اساس آسمان‌ها و زمین است و یکی از پنج سوره‌ای است که باید در نماز خوانده شود. پیغمبر(ص)، فرمود: برای هر چیزی نوری است و نور قرآن قل هو الله است. فرمود: هر کس توحید را بخواند، خداوند به آیه‌ی اول هزار نظر به او نماید و به آیه‌ی دوم از او هزار معالجات کند و به آیه‌ی سوم هزار خواهش او را عطا کند و به آیه‌ی چهارم هزار حاجت او را برآورد و هر حاجتی از دنیا و آخرت بهتر باشد. به فرموده‌ی امام صادق(ع)، نود هزار ملک به همراه جبرئیل(ع)، بر تشییع جنازه سهد بن معاذ آمدند. به جهت اینکه او توحید را در حال ایستادن و نشستن و سواره و پیاده می‌خواند و هر کس در پی هر نماز بخواند، خداوند خیر دنیا و آخرت را به او می‌دهد و او و پدر و مادر و فرزند او را بیامرزد. امام محمد باقر(ع)، فرمود: هر کس سوره‌ی توحید را یک بار بخواند به او برکت داده شود و هر کس دوبار بخواند بر او و اهلش برکت داده شود و هرکس سه بار بخواند بر او و همسایگانش برکت آید و هر که دوازده بار بخواند، خداوند برای او دوازده قصر در بهشت به پا کند و حفظه (نگهبانان) گویند، با ما بیایید به قصرهای برادرمان تا به آنها بنگریم. هر کس صد بار بخواند برای او گناهان بیست و پنج سال گذشته‌اش آمرزیده شود جز خون‌ها و اموال غصب، و هر کس آن را چهارصد بار بخواند برای او اجر چهارصد شهید باشد که همه‌ی آنها اسبشان را پی کرده و خونش را ریخته باشد و هر کس هزار مرتبه بخواند در یک روز و یک شب، نمیرد تا جای خود را در بهشت ببیند یا به او بنمایند. رسول‌الله(ص) فرمود: توحید یک ثلث قرآن است و امام صادق(ع)، فرمود: هر کس آن را بخواند یک بار، گویا ثلث تورات و ثلث انجیل و ثلث زبور را خوانده و هر کس وقت خواب صد مرتبه بخواند، گناهان پنجاه سالش آمرزیده شود و هر کس وقت خواب ده بار بخواند، خانه‌اش و خانه‌های دورش حفظ شود و کسی که بر او سه روز بگذرد و در آن توحید نخواند، راستی واگذار به خود شده و رشته‌ی ایمان از گردنش کنده شده و اگر در این سه روز بمیرد به خدای عظیم کافر است. همچنین فرمود: کسی که مرض یا سختی به او رسد در مرض یا آن سختی توحید نخواند در آن مرض یا آن سختی بمیرد از اهل آتش باشد. در برابر ظالم خود را به توحید حفظ کن و آن را از راست و چپ و پیش رو و پشت سر و بالای سر و پایین پای خود بخوان و هرگاه بر سلطان جائری داخل شدی، آن را در وقتی که به او نظر افکنی سه بار بخوان و هر یک انگشت چپ را بر هم گذار تا از نزد او بیرون شوی. حضرت امام صادق(ع)، فرمودند: حق تعالی سوره‌ی توحید را آفرید تا چهار هزار سال به هر آسمان که این سوره می‌رسید، ملائکه خضوع و خشوع تمام و منتهای احترام را نسبت به آن سوره‌ی کریمه به جای می‌آوردند و آن را نسبت‌الرب می‌گفتند. تبارک و تعالی. سیدبن طاووس نقل کرده، هر کس در روز جمعه از ماه رجب صدبار توحید را بخواند، برایش در قیامت نوری باشد که به آن تا بهشت شتابد. رسول‌الله(ص)، فرمود: هر کس هزار بار توحید را بخواند، روز قیامت با عمل هزار پیغمبر و هزار فرشته آید و کسی به سوی خدا از او نزدیکتر نباشد، مگر کسی که بر آن افزاید و البته آن در ماه رجب مضاعف می‌شود. همچنین فرمود: «هر کس صدبار توحید را بخواند بر او و بر فرزندان و اهلش و همسایگانش برکت داده شود و هر کس در رجب این سوره و سوره‌ی قدر را بخواند، خداوند برایش دوازده قصر در بهشت بنا کند و ثواب زیاد و مزد بزرگی به او بدهد. جهت باطل نمودن سحر، توحید را بر بازوی راست و جحد را بر بازوی چپ و فلق را بر ران راست و ناس بر ران چپ بندد و نیز هفت بار این را بر آب بدمد و بخورد (سلوسا جاسوسا ماسوسا). انس روایت کرده، روزی با رسول خدا در تبوک بودیم آن روز آفتاب درآمد و با نور و شعاعی که مانندش را ندیده بودیم، گفتم: یا رسول الله، این چه نوری است بر آفتاب غلبه کرده؟ آن حضرت متفکر شد و حضرت جبرئیل(ع) آمد و گفت: یا رسول‌الله، معاویه لیثی در مدینه وفات کرده و حق تعالی هفتاد هزار فرشته فرستاد که بر او نماز کنند. پیغمبر(ص) از جبرئیل پرسید، وی  این مرتبه را از کجا یافته بود؟ گفت: به خواندن سوره‌ی توحید. زیرا آن را نشسته و ایستاده و درآمد و شد می‌خواند، رسول‌الله گفت: ای جبرئیل آرزو دارم بر او نماز کنم. پس به طی الارض به مدینه آمدند و با فرشتگان بر وی نماز کردند.

سرّ شاهراه صد و سیزدهم / سوره‌ی فلق (معوذتین){۵آیه}

حضرت امام محمدباقر(ع)، فرمود: هر که در نماز وتر معوذتین و توحید را بخواند به او گویند: ای بنده‌ی خدا بشارت باد تو را که حق تعالی نماز وتر تو را قبول کرد. «عقب» گوید: رسول‌الله(ص) به من گفت: آیا تو را دو سوره بیاموزم که از افضل سوره‌های قرآنند؟ گفتم: بلی. حضرت معوذتین را به من یاد داد و فرمود: پناه برندگان پناه نبرده‌اند به مثل این دو سوره و بعد آن را در نماز قرائت نمود و مرا گفت: آن را در برخاستن و خوابیدن بخوان. ختم شش سوره جهت مال دنیا. بعد از نماز عشا هر یک از این سوره‌ها والشمس و اللیل و حجد و توحید و معوذتین (فلق و ناس) را هفت بار بخواند و بعد هفت بار بگوید الهم اجعل لی فرجاً و مخرجاً و انشاءالله به مراد رسد.

سرّ شاهراه صد و چهارده / سوره‌ی «الناس»{۶آیه}

امام جعفر صادق(ع)، فرمودند: رسول خدا را بیماری و دردی سخت عارض شد جبرئیل و میکائیل نزد وی به عیادت آمدند. بر بالین وی جبرائیل نشست و میکائیل پایین وی. پس جبرائیل او را به قرائت قل اعوذ برب الفلق توصیه نمودند و آن حضرت از آن مرض و درد رها شدند و جبرائیل به فرمایش صادق گفت بسم‌الله ارتیک والله یشفیک من کل داء یوذیک خذها فلتهینک. جهت چاره‌ی دشمن و جهت هلاکت او. بر هفتاد ریگ و به هر یک معوذتین را بخواند آن را در کوزه نهد و در آتش گرم دفن کند، چون گرمی آتش به ریگ‌ها رسد دشمن به امر حق مقهور گردد. جهت وسواس سوره‌ی ناس را بر ظرفی چهاردهم ماه بنویسد و بشوید و از آن بخورد و وضو بگیرد و برطرف شود به اذن الله، انشاءالله. اگر سوره‌ی حمد و سوره‌ی فلق و ناس (معوذتین) را با تربت مقدسه بنویسند و زن و مرد بخورند زن به پسر آبستن شود. حضرت امام رضا(ع)، فرمود: شخصی را دیدند که صرعش گرفته بود، ظرفی آب را طلبید و سوره‌های حمد و اخلاص و معوذتین (فلق و ناس) را بر آن خواند و بر مسیر ورودی او پاشیدند، به هوش آمد. مصروع این سوره‌ها را بنویسد و با خود همراه کند. کسی که سوره‌ی فلق را بخواند، برای او شفا است. از سحر و رحمت است به ثبات بر عافیت و کسی که سوره‌ی ناس را بخواند پس برای او شفا است از کید شیطان و رحمت است بر ثبات و بر الهام آنچه خداوند بر دل او افکند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.